Ski's huren of kopen?

Ski's huren of kopen?
Het wintersportseizoen staat weer op het punt te beginnen en dat betekend dat we ons weer gaan voorbereiden op de komende wintersportvakantie(s). Een belangrijk punt is daarbij het vinden van de juiste ski’s. Tijdens je winterportvakantie wil je lekkere afdalingen kunnen maken met een paar fijne ski’s onder je skischoenen. Ieder jaar zitten weer veel wintersporters met hetzelfde dilemma: Ski’s kopen of huren? Een daarop volgende vraag is “waar koop of huur je ze dan”? Doe je dat in Nederland of in het wintersportgebied.
 

Huren in het gebied
Huren in het wintersportgebied heeft als voordeel dat je “meestal” beschikt over het nieuwste materiaal. Mochten de ski’s niet bevallen dan kun je ze omruilen voor een ander paar. Ook hoef je de ski’s niet mee te nemen naar het wintersportgebied waardoor je meer ruimte over hebt in je auto. Het nadeel van huren in het wintersportgebied is dat dit tegenwoordig relatief duur is. Bovendien moet je vervolgens vaak in de rij staan om je spullen te huren. Terwijl je eigenlijk het liefst zo snel mogelijk de piste op wilt.
 
Huren in Nederland
Als je in Nederland je ski’s al gaat huren dan heeft dit als groot voordeel dat je in je wintersportgebied direct kunt skiën. Mocht je ski’s moeten huren voor het hele gezin dan is het fijn dat onze adviseurs hier de tijd voor nemen en ervoor zorgen dat je gegarandeerd het juiste materiaal mee krijgt. Ook is het huren van skimateriaal in Nederland meestal iets voordeliger dan in het wintersportgebied. Huren in Nederland heeft natuurlijk ook enkele nadelen. Je moet het materiaal vanuit Nederland meenemen naar Oostenrijk. Als je een ruime auto hebt dan is dit geen probleem maar als je er nog een skibox voor moet huren of kopen zijn dit natuurlijk wel weer extra kosten.
 
Toch kopen?
Veel Nederlanders gaan tegenwoordig meer dan één keer per jaar op wintersport. Als dit het geval is dan is aanschaffen van eigen materiaal wel interessant. Het huren van een paar topski’s in de betere skigebieden kost al snel een kleine 150 euro voor 6 dagen. Gemiddeld ben je dan per seizoen een kleine 250 á 300 euro kwijt aan huur (als je tenminste vaker gaat skiën). Het kopen van een paar topski’s kost in de regel tussen de 400 en 700 euro. Je hebt geen rekenmachine nodig om te kunnen uitrekenen dat je de kosten van het huren er dan al snel uit hebt.
 
Onderhoud
Eigen ski’s moet je natuurlijk wel onderhouden. Denk hierbij aan jaarlijks waxen- en slijpen. Mochten de ski’s die je hebt gekocht in Nederland toch niet bevallen, dan kunnen wij altijd kijken of er een verrekening mogelijk is met een paar andere ski’s, dit is echter geen sinecure. Als je hebt besloten om eigen ski’s aan te schaffen dan koop je deze voor de komende jaren en is het verstandig om je hier goed over te laten informeren. Onze specialisten helpen je graag om de juiste keuze te maken.